vízi zarándoklat

vízi zarándoklat

Tervek, 2019

Szt. Jakab, 1 Úton, Pálos 70

2019. február 08. - saghyb

Úgy tűnik, összeáll a három, 2019-es vízi zarándoklat terve. Csatlakozókat, érdeklődőket a jövőben is nyitott szívvel várunk, a programból látszani fog, hogy bármilyen felkészültségű zarándokok találnak teljesíthető utat. Az alábbiakban időrendben következnek a részletek, másképpen nem is lehetne rangsorolni ezeket az eseményeket.

1. Szent Jakab Út: 2019.07.24-28. A klasszikus ötnapos felosztásban vágunk neki, ahogy már egyszer, 2017-ben megtettük. (Sajnálatos módon, a 2018-as kimaradt, annál jobban várjuk az ideit!) Ez a legnehezebb vízi zarándoklatunk, Budapestről fel a Dunán, majd a Mosoni-Dunán, végül a Rábcán. (Na jó, a Rábcán csak földrajzi értelemben kell felfelé evezni, gyakorlatilag állóvíz.) A napi etapok 27 és 46 folyamkilométer között váltakoznak, éjszakázás sátorban. Ahol van lehetőség a vízhez közel, ott meleg ételt eszük, ahol nem, ott marad a konzerv... Idén kivételesen nem Szent Jakab napján szeretnénk Lébénybe érni, hanem az azt követő vasárnapon, az eddigi résztvevők számosságából kiindulva, ez aligha fog komoly ellenkezésbe torkollni...

szt_jakab.jpg

 2. 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap: 2019.08.24. Szintén klasszikus, ez volt 2018-ban "A" zarándoklat. Viccen kívül, Zolival, Tamással, Dáviddal és az Édesanyámmal valóban vidám, szép nap volt. Úgyhogy idén sem hagyjuk ki, remélhetőleg legalább a tavalyi legénység tiszteletét teszi! Bátran ajánlható bárkinek: egy kényelmes, szép lecsorgás Karváról Esztergomba, a Zarándoknap kiemelt vízi szakaszán. Mindössze 23 kilométer, az is folyásirányban. Kajak, kenu, minden más felszerelés kölcsönözhető!

1uton_1.jpg

3. Pálos 70: 2019.10.05-06. Az újdonság, a Viator Egyesülethez történt csatlakozás hozadéka. A vízi szakasz már tavaly meg volt hirdetve, de mi lennénk az elsők, akik végigjárják. Indulás a Sziklatemplom elől, Dunabogdányban - tekintettel a hűvösebb éjszakákra - egy vízparti panzióban éjszakáznánk, másnap érkezés Szobra. A zarándoklat úgy lenne gömbölyű, ha még fel is tudnánk vontatni a hajókat a márianosztrai kegytempom elé (természetesen élőerővel, hogy az ökológiai lábnyomunk ne legyen nagyobb, mint a papucsunk), ez még némi terepfelmérést igényel. Közepes felkészültségű vízenjáróknak jó szívvel ajánlható, 39 és 23 kilométeres napokkal.

palos_70.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr5414613350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása