vízi zarándoklat

vízi zarándoklat

GYERE! 1Úton Nemzetközi Zarándoknap, 2019.08.24.

Nepomuki Szt. János Vízi Zarándoklat, Kravany nad Dunajom (Karva) - Esztergom

2019. július 25. - saghyb

1uton_2.jpg

Ha csak annyira lesz jó, mint a tavalyi volt, már kár lenne kihagyni!

A dolgok jelenlegi állása szerint, a kemény mag idén is nekivág az 1Úton Zarándoknap Nepomuki Szt. János Vízi Zarándoklatának. Remélhetőleg minden úgy alakul, ahogy tervezzük, így Zolira, Tamásra, Dávidra és Bezzegh Úrra már lehet számítani. Ellenben szeretettel hívunk, várunk minden érdeklődőt, néhány részlet az esetleg kétkedők számára:

  • időpont: augusztus 24. szombat. Igen, egy nap az egész, de milyen nap...! Vasárnap pedig fel lehet dolgozni az élményeket.
  • utazás: Esztergomba saját szervezésben kell eljutnod, illetve este onnan haza is. Esztergomból Karvára, a kiinduló ponthoz korlátozott létszámban a hajókölcsönző kisbuszával tudunk feljutni.
  • szállás: hát az persze, hogy nem lesz, egynapos zarándoklaton miért lenne? :)
  • útvonal: Kravany nad Dunajom (Karva) - Esztergom, kb. 23 km. A leküzdendő szintkülönbség nem jelentős...
  • edzettség? Nem baj, ha az érdeklődők meg tudják emelni a kenulapátot, de végig lefelé megyünk a Dunán, így az elemek hathatós segítségére bízvást támaszkodhatunk.
  • milyen hajókkal megyünk? Túrakenukkal, létszámtól függően 3 vagy 4 személyessel.
  • még soha nem voltam vízitúrán... Gyere nyugodtan, vigyázunk Rád, vigyáznak ránk! (Bezzegh Úr tapasztalt rafting és síkvízi túravezető, és magam is járom már pár éve a vizet)
  • mit kell hozni? Szendvicset - innivalót magad számára, egy napra. Ami az evezéshez szükséges (lapát, mentőmellény, stb), minden adott lesz.
  • mennyibe kerül? Erre akkor tudunk választ adni, amikor már látjuk a jelentkezők létszámát, hogy miként tudunk sakkozni a helyekkel. Tulajdonképpen a hajók bérlésének és szállításának díjairól van szó, előre láthatóan pár ezer forintot jelenthet személyenként, maximum limitként az 5.000 Ft-ot húzhatjuk meg.
  • mi van, ha közben rájövök, ez mégsem az én világom? Ettől ne tarts, de tavaly is volt parti kísérő autónk, valószínűleg idén is számíthatunk rá. Ahol meg tudja közelíteni a vizet (több ilyen pont is van útközben), ott tud segítséget nyújtani.

És jelen pillanatban a legfontosabb: meg kell rendelnünk a hajókat, így a jelentkezési határidő: július 31.! A jelentkezéseket a saghyb70@gmail.com címre várjuk!

További részletek a Zarándoknapról: http://1uton.mariaut.hu/tart/index/1001/1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizizarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr5314979614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása